• Bestuur

Bestuur

Het Eugeia Fonds bestuur bestaat uit een aantal oud-Unitassers en twee huidige bestuursleden van JV Unitas.

De bestuursleden stellen zich aan u voor:

In 2009 kwam ik naar Wageningen om Voeding en Gezondheid te studeren en werd lid bij Unitas. Ik ben al direct actief geworden in veel commissies, zoals de AIDcie, Bedrijfscommissie, Kroegcie en Plexus. Dit beviel zo goed dat ik in 2012/2013 in het bestuur zat, in de functies van voorzitter en commissaris beveiliging, waarbij ik dus ook al een jaar in het EF zat. Dit was het jaar dat we in het pand aan de Industieweg zaten. Ondertussen ben afgestudeerd en werk ik bij de Universiteit voor Voorlichting & Werving (een afdeling waar een hoop oud-Unitassers hebben gewerkt of werken, dus erg gezellig!). Daarnaast werk ik ook nog iedere vrijdagavond in Café Daniëls.

In 2006 heb ik (na een korte stop in Nijmegen) het Drentse Hoogeveen voor Wageningen verruild om Bos- en Natuurbeheer te gaan studeren. Na een VIT zoveel mogelijk valsspelen om hazelnoten te verzamelen ben ik door mijn VIT-papa’s bij de Acacie-A gelokt om het eerste Wie is de Mol? weekend voor Unitas te organiseren. Naast het organiseren van gave activiteiten met de Acacie-A heb ik ook (mensa)kassa gezeten, een VIT georganiseerd, en het lustrum in 2010 en de oud-ledendag in 2015. Na mijn afstuderen heb ik eerst een paar jaar bij de WUR gewerkt bij studievoorlichting en als studieadviseur. Sinds 2015 werk ik bij Stichting Probos (Wageningen, stichting die praktijkgerichte kennis voor terreinbeheerders, beleidsmakers en bedrijven in de bos- en houtketen ontwikkelt). In mijn vrije tijd loop ik hard bij Pallas ’67, speel ik viool, ben ik gids bij Geldersch Landschap en Kasteelen en vervul ik sinds 2017 de functie van secretaris in het bestuur van het Eugeia Fonds.

In 2005 kwam ik naar Wageningen voor mijn studie Dierwetenschappen, en ik ben na de 2e VIT gelijk lid geworden van Unitas. In 07/08 was ik Voorzitter en een van de drie penningmeesters in het bestuur. Daarnaast ben ik actief geweest in verschillende commissies, zoals de KroegCie en de CovFi. Tegenwoordig woon ik nog steeds in Wageningen, en ben ik 2020 overgehaald om mee te gaan doen met het EF.

Sinds begin 2019 is Jurijne Jung nieuw in het EF bestuur. Zij was lid van Unitas van 1991 tot 2005 en was in ’94-’95 penningmeester vereniging. Naast deze financiële taak was ze actief in de baco, stuurgroep, bedcie, lsddt en kroegcie.

Sinds april 2022 mag ik aanzitten bij het Eugeia Fonds.Da n wordt je echt oud en ben je student-af. Ik ben actief lid geweest van Unitas van 1986 tot 1994 (?), daarna als oud-lid nog regelmatig op “de zaak”.

Mijn belangrijkste activiteiten zijn waarschijnlijk draaien (DDT (kleine zaal) en LSD (grote zaal), BaCo, ZAT en bardiensten draaien. Wat me vooral is bijgebleven is het draaien tijdens de AID (toen nog startend op zaterdag en doorgaand tot vrijdagochtend). De laatste avond draaien met ontbijt om 9:00 in de ochtend met een lekkere apfelcorn ernaast.

Mooiste herinneringen aan bandjes zijn zo uit mijn hoofd: Clan of Xymox, Cassandra Complex, Tröckener Kecks en Claw Boys Claw, Legendary Pinkdots, Toy Dolls, De Boegies, In The Nursery. Maar er zijn er veel meer geweest, ook met minder gitaar en meer naar het midden: Herman Brood, De Dijk, Toontje Lager.

Nu ik dan eindelijk volwassen ben geworden door toe te treden tot het Eugeia Fonds hoop ik nog steeds mijn steentje bij te kunnen dragen aan Unitas: “Eugeia groeie, Eugeia bloeie tot heil van Unitas!

In 2008 kwam ik naar Wageningen voor mijn studie biologie, ervan overtuigd dat ik nooit bij een studentenvereniging zou gaan. Dat veranderde al snel toen ik op dag 1 van de AID bij Unitas belandde. Bij de Foetsie, Fiko, VITcie, achter de bar, en bij de zeefdruk. Na een super actief eerste jaar moest Unitas helaas het pand op de berg verlaten. In 2010/2011 werd ik secretaris in het bestuur, vanuit de kelder in Arion.
Inmiddels werk ik aan PhD bij de afdeling entomologie van de WUR, en blijf ik via het EF – als algemeen bestuurslid – nog wat langer bij Unitas betrokken.