In februari vierden we de 85e verjaardag van Unitas. Het was nog even spannend of het feest wel door kon gaan, omdat het Unitaspand tijdelijk niet gebruikt kon worden vanwege de gebruiksmelding. Gelukkig was er last-minute plek voor de oud-ledendag in Eetcafé H41, waar we het vorige lustrum ook al hadden gevierd.

Een gids, met wegwijsparaplu, liet alle oud-leden het nieuwe Unitaspand zien en vertelde hierbij over het huidige Unitas. Wie daar beter in wilde duiken, kon een almanak kopen die die avond werd gepresenteerd tijdens een schimmenspel. De muziekkennis werd getest tijdens een quiz met filmpjes door Loet, en Anderejan en Remco hadden hun bingomolen afgestoft (een valse bingo betekent een liedje zingen). Deels bleken hits tijdloos, anderzijds kwam er obscure muziek voorbij die alleen de echte fijnproevers kenden… Hetzelfde gold voor het feestje dat tot diep in de nacht duurde: dj’s uit verschillende generaties draaiden de meest uitlopende muziek. Als special guest hadden we dj Jan de Kruijff uit Utrecht, die vroeger na een feestje naar huis gebracht werd en dan via het raam naar binnen klom om zijn moeder niet wakker te maken.

Een kleine selectie foto’s is terug te vinden in het foto archief: https://www.flickr.com/photos/unitaswageningen/albums/