De gemeente liet de afgelopen maanden een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar een poppodium en locatie voor Unitas in het oude postkantoor in Wageningen. Afgelopen week werden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd aan de gemeenteraad. In deze studie zijn drie mogelijkheden onderzocht om Unitas en een poppodium onder te brengen in het oude postkantoor zoals het er nu staat, of via gedeeltelijke of volledige nieuwbouw.

Als Eugeia Fonds denken wij dat met het plan zoals nu gepresenteerd, de organisatiekracht, energie en creativiteit van Wageningen, en Unitas in het bijzonder, niet goed worden benut. Volgens de onderzochte alternatieven is er jaarlijks veel subsidie nodig om het poppodium financieel haalbaar te maken. We vinden deze afhankelijkheid een groot risico voor de continuïteit van het poppodium en daarom willen we het kapitaal van het Eugeia Fonds niet investeren in het poppodium volgens het plan dat er nu ligt.

Hier kunt u lezen wat de Resource en de Gelderlander hierover schreven:
“Unitas ziet af van plek in oude postkantoor”
https://resource.wur.nl/nl/student/show/Unitas-ziet-af-van-plek-in-oude-postkantoor.htm

“Poppodium eerste pijnpunt coalitie”
https://www.gelderlander.nl/dossier-verkiezingen-vallei/poppodium-eerste-pijnpunt-coalitie-wageningen-krijgt-meer-wethouders~a785230b/