Met dank aan Epco & Jonna voor hun bewaardrift en de mensen die de muur naast de bestuurskamer ermee behingen, konden we 50 nieuwe Uitkranten uit de periode 1994-2003 aan het online archief toevoegen.

We proberen het archief zo compleet mogelijk te maken. Heb je toevallig nog missende Uitkranten thuis liggen, laat het ons weten.  Als je ze uitleent, krijg je ze echt terug of we fotograferen ze aan huis.

Een stukje historie. We weten niet wanneer de eerste Uitkrant verscheen. Pas vanaf de Uitkrant van januari 1991 (Jaargang 56, Nr.1) wordt er voor het eerst melding gemaakt van een jaargang en nummer. Dit had te maken met de Belastingdienst. De jaargang is gekoppeld aan het oprichtingsjaar van de vereniging: 1935.  In 1998 verandert de jaargangindicatie. Jaargangen lopen dan niet meer synchroon met het kalenderjaar maar starten met de aanvang nieuwe collegejaar. Het consequent vermelden van de juiste jaargang en nummer blijkt wel een uitdaging.

De Uitkranten worden tot februari 2002 ontworpen volgens de eigen creatieve vrijheid van de ontwerpers. Het basisidee is wel steeds dat de ene kant een poster is waarop je met een oogopslag zou kunnen zien wat er te doen is, en de andere kant meer details over de activiteit geeft. Vanaf februari 2002 komt hier een einde aan en wordt gekozen voor een duidelijk standaardontwerp. Deze eerste standaard Uitkrant start met de verkeerde jaargang (64 i.p.v. de juiste 67) en deze fout loopt t/m de laatst bekende Uitkrant (mei 2004) door). De Uitkrant werd gedrukt door Drukkerij De Draak in Arnhem. Twee van de Uitkranten in het archief zijn door Drukkerij De Grebbe in Wageningen gedrukt.

Nathalie Steins
Rob Oosterling