Renovatie sociëteit – Samen met Unitas bereiden we een haalbaarheidsstudie voor van een renovatie van de sociëteit. Voor de korte termijn zetten we de benodigde stappen om het pand ook in de huidige staat volledig in gebruik te kunnen nemen.

Het lijkt misschien vreemd om én een verbouwing noodzakelijk te vinden én het pand zoals het nu is volledig te willen gaan gebruiken. Het verschil zit in de termijnen en typen gebruik.

Een verbouwing is noodzakelijk door achterstallig onderhoud en veranderde (wettelijke) eisen en wensen. Tegelijkertijd staat de vereniging niet stil. Iedere week zijn er activiteiten voor leden, en ook zaken als het plannen voor de algemene introductiedagen van de universiteit in augustus (de AID) lopen gewoon door. Unitas wil graag een AID in een eigen gebouw houden. Dat is beter voor de zichtbaarheid van de vereniging en praktischer. Daarom zijn we bezig alle benodigde vergunningen aan te vragen (horeca, brandveiligheid) en de maatregelen te treffen om aan de voorwaarden te voldoen.

Unitas huist sinds 1 november weer in de oude sociëteit. De vergunningen staan op dit moment alleen kantooractiviteiten, vergaderingen en kleinschalige ledenactiviteiten toe.