Op zaterdag 19 januari namen we met veel huidige en oud-leden afscheid van het oude Unitas op de berg. Leden van de bouwcommissie van destijds waren gekomen en vertelden ons over de constructies die toen waren bedacht om de bouw van het pand te financieren. Wat jongere oud-leden stuiterden rond en haalden herinneringen op aan de hoogtijdagen van het poppodium. En de huidige leden van Unitas – die veelal geen idee hadden van wat er vroeger allemaal in het pand gebeurde – luisterden naar deze verhalen. Om vijf uur liepen we gezamenlijk de berg af en dronken we in het nieuwe Unitas een biertje.

Twee weken later, op 1 februari, zaten Marco, Joyce, Carmen en Thijs bij de notaris voor de sleuteloverdracht van beide panden. Een emmer vol met sleutels-overdracht beter gezegd. Zouden dit alle sleutels zijn die van Unitas in omloop waren?

Nu Unitas officiëel kantoor (en feestjes) houdt op H31 is het tijd voor de verbouwing. Op de prioriteitenlijst staat het dichtmaken van de vide, zodat er boven meer kantoor- en vergaderruimte is, het afsluiten van het kantoor, het repareren van het dak (het lekt, en niet zo’n beetje ook) en het vervangen van de toiletten. Samen met Unitas zijn we op zoek naar een aannemer die deze klussen kan doen. De meest urgente dingen zijn hopelijk gebeurd voor de nieuwe studenten arriveren in september.