2012

September 2012
De rechtbank heeft zich nog altijd niet uitgesproken over de bezwaren van twee buurtbewoners tegen de vestiging van Unitas op de Industrieweg, en het is nog onduidelijk wanneer dat gaat gebeuren. Maar de bar is open – in augustus gaf de gemeente een horecavergunning af.

Maart 2012
Unitas huurt per 1 april de Industrieweg 42. Vooralsnog alleen als kantoorruimte voor bestuur en ontmoetings- en vergaderruimte voor leden. Feesten worden de komende maanden nog georganiseerd op andere locaties. Het pand is nog niet in het bezit van het EF, omdat de vergunning die de gemeente heeft verleend om de voormalige dansschool te gebruiken als jongerensociëteit nog bij de rechtbank wordt aangevochten. Unitas mag het pand echter al wel als sociëteit gebruiken, en huurt nu van de huidige eigenaar.

Januari 2012
In de week dat Unitas haar verjaardag viert, van 20 tot 27 februari, organiseert Unitas een bierproefavond. De avond is zowel voor leden als oud-leden. Vrijdag 24 februari vanaf 20.00 uur welkom in café Loburg in Wageningen. Meer informatie: secretaris@jvunitas.nl.

Januari 2012
De vergunning waarmee Unitas haar nieuwe pand op de Industrieweg had kunnen betrekken, wordt door buurtbewoners aangevochten bij de rechtbank in Arnhem. Het is nog niet te zeggen hoe lang de rechtszaak nog gaat duren.